Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

Απευθείας Σύνδεση με το Ακρωτήρι

Το μύνημα είχε πλέον περάσει, η πορεία είχε ήδη αρχίσει, Ελληνόψυχοι νέοι απο τις μεγάλες πόλεις της Κύπρου αποφασίζουν να εκφραστούν, απο την μια οι Άγγλοι αποικιοκράτες ορκισμένοι εχθροί του Ελληνισμου και απο την άλλη ο τούρκος κατακτητής. Η πατρίδα αιμοραγεί απο παντού και κανείς δεν λέει να βγεί απο την κρυψώνα του και να αναλάβει την ευθύνη υπόδειξης του προβλήματος. Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει, κάποιος πρέπει να μιλήσει, κάποιος πρέπει να φέρει στην επιφάνεια το παραγκωνισμένο πρόβλημα της αποικιοκρατίας στην μεγαλόνησο και να κρατήσει ψηλά την σημαία του έθνους και παράλληλα να διατηρήσει ζωντανή την ιδέα των Ελληνικών ιδανικών.
Η Πορεία δεκάδων αυτοκινήτων απο διάφορες πόλεις έχει ξεκινήσει με τελικό προορισμό το Ακρωτήρι της Λεμεσού όπου οι λεγόμενες αγγλικές ''βάσεις΄'' και οι αρχές τους ετοιμάζονται να απωθήσουν τους Ελληνόψυχους νέους. Οι αρχές των αποικιοκρατών ξεκινούν προκλητικά την ανήθικη προσπάθεια εκφοβισμού τον διαδηλωτών στήνωντας τους λεγόμενους αστυνομικούς των ''βάσεων΄΄ στην είσοδο της αποικιοκρατούμενης περιοχής. Το φακέλωμα αρχίζει όπου ένστολοι καταγράφουν τους αριθμούς πινακίδας των αυτοκινητών που εισέρχονται στον χώρο.
Οι αφυπνισμένοι νέοι της Κύπρου δεν πτωούνται συγκροτούν το αντιαποικιοκρατικό μπλόκ κρατώντας σημαιές του Έθνους και λαμπάδες. Η περιοχή αστυνομικοκρατούμενη και η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι. Η Πεζοπορία ξεκινά, 150 περίπου νέοι με το πύρηνο πάθος τόυς βροντοφωνάζουν συνθήματα εναντίων των βρετανών θυμίζοντας σε αυτούς τους αρχαίους ημών πρόγονους μας που δεν γονάτισαν μπροστά τους . Η πολυπληθής αστυνομική δύναμη ξεκινά και αυτή την δική της πορεία με στόχο την απώθηση των νέων. Οι 2 πορείες συναντιώνται στην μέση του δρόμου.. η προκλητική στάση ορισμένων αστυνομικών που θρασύδειλα χρησιμοποιούν τα ρόπαλα τους εναντίων των φοιτητών δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα , η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Ο Καθένας υπερασπίζεται τα δικά του ιδανικά τα δικά του πιστευώ είτε αυτά φέρουνν τον τίτλον εντολων και οδηγιών των ανωτέρων τους είτε ονομάζονται εθνικός προβληματισμός και καλύπτουν την προστασία των εθνικών συμφερόντων. Η σύγκρουση έχει αρχίσει και βρίσκει Έλληνες μισθωτούς να κτυπιώνται με Έλληνες διαδηλωτές, οι συγκρούσεις οξύνονται και συνεχίζονται για περίπου 1 ώρα... Οι μάχες έχουν τελειώσει απο την μια οι αστυνομικοί με τα ρόπαλα και αγριεμένα σκυλιά και απο την άλλη οι φοιτητές με τους ιστούς των σημαιών τους τις λαμπάδες τους καθώς και πέτρες... οτι διαδραματίστηκε ανήκει πλέον στο παρελθόν
Το τέλος της νύκτας φέρνει ελαφροτραυματισμούς και απο τις 2 πλευρές........ μα έχει φέρει και κάτι άλλο...... η ανάδειξη του προβλήματος που πήρε μια θέση στα ΜΜΕ της Κύπρου καθως και του εξωτερικού μιας και βλέπουμε πως με ενα απλό ψάξιμο στο διαδίκτυο ξένα πρακτορεία ( απο reuters μέχρι και msn news ) κάνουν αναφορά στο περιστατικό....
Το πρόβλημα βγήκε απο την φωλιά του χάριν μιας πορείας 150 νέων.. τώρα ήρθε η σειρά των πολιτικών να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες και να συνεισφέρουν τώρα που κάποιος άλλος τους άνοιξε τον δρόμο και όχι να καταδιώξουν τα δικά τους σπλάχνα..
Θησέας

http://denksexnw.blogspot.com/2008/01/blog-post_05.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: